dimecres, 15 d'agost de 2018
SI COMPARTIM ES MULTIPLICA. TOT DEPÈN DE TU
Visitas 1
SI COMPARTIM ES MULTIPLICA. TOT DEPÈN DE TU
Valoración: 23/30
 

SI COMPARTIM ES MULTIPLICA. TOT DEPÈN DE TU

 

Aquest any el lema que treballarem tot el curs és “Si compartim, tot es multiplica”... malgrat que normalment matemàticament sabem que repartir... compartir... fa que alguna cosa hem de dividir.

Però el nostre lema te una base molt antiga i a l’hora molt nova. La va explicar el nostre amic Jesús que de compartir i multiplicar sap molt.

Ens ho explica així:

 Un dia , Jesús se'n va anar a l'altra banda del llac de Galilea. El seguia molta gent, perquè veien els senyals d’amor i compassió que feia amb els malalts.  Estava cansat  i  trist, acabaven de fer matar al seu cosí Joan el Baptista.

Pujà a la muntanya i s'hi assegué amb els seus deixebles.  Feia bon temps, era a prop la Pasqua, la festa dels jueus.

Arribat el capvespre, els deixebles s'acostaren a dir-li:

--Aquest lloc és despoblat i ja s'ha fet tard. Acomiada la gent, i que vagin als pobles a comprar menjar.

Però Jesús els respongué:

--No cal que hi vagin. Doneu-los vosaltres mateixos  de menjar.

Andreu que els escoltava preocupat els hi diu:

-- Mira, aquí hi ha un noiet que té cinc pans d'ordi i dos peixos; però què és això per a tanta gent?

Jesús els digué: --Porteu-me'ls aquí.

Feu seure tothom. En  aquell indret hi havia molta herba i s'hi assegueren; eren molts. Llavors Jesús prengué els pans, agrair a Déu la generositat del vailet… i comença a repartir i repartir…  i van tenir per tothom…

 

Potser en aquest text passa una mica desapercebut un personatge.  Jesús va necessitar del vailet que silenciosament, amb humilitat va donar tot allò que ell tenia. Possiblement aquest gest va fer que cadascú que estaven asseguts a l’herba traigues el seu bocí de pa de la butxaca i així hagués aliments per a tothom. Això si que és un veritable miracle: que tothom posi al servei dels altres allò que tenim, ni que sigui poc...  Només si posem els nostres dons a disposició dels demés, fructifiquen i arriben a molts més: ES MULTIPLIQUEM. Si els guardem per nosaltres es podreixen... És a dir: tot depèn de nosaltres, dels nostres petits gestos..

 

 TOT DEPÈN DE TU

Això és el que aquest any volem treballar. Afanyar-nos a repartir tot allò que tenim perquè tothom vagi content per la vida… i és que no es tracta només de donar de menjar als afamats sinó de descobrir els “nostres pans i peixos” i repartir.

 

 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat