dimarts, 21 de setembre de 2021
HISTÒRIA
Visitas 1
DON BOSCO
 
Joan Bosco, fundador de la família salesiana, nasqué el 16-08-1815 , en el sí d´una família pobra. Celebrà la seva primera missa el 05-06-1841 i des d´aquel moment dedicà tota la seva a l´educació dels joves. El seu sistema preventiu ha proporcionat una característica pròpia a les escoles promogudes per la Congregació Salesiana i L´Institut de Filles de Maria Auxiliadora. Al llarg de la seva vida, en el transcurs de tota la seva obra, D. Bosco tenia els infants com a priorat. Els acompanyava, jugava amb ells, sabia buscar en candascun el petit detall que el fes sentir - se important, ... Ell volia que sempre se sentissin "com a casa", per damunt de tot que fossin feliços, envoltats de persones que els estimaven i confiaven en la seva capacitat de fer-se persones íntegres: "Bons cristians i honrarts ciutadans", com ell mateix deia.
 
 
 
MARÍA MAZZARELLO
 
Maín va a néixer a Mornese el 9 de maig de 1837 en el si d´una família de camperols. Des de jove es va a preocupar pel bé de les noies del poble formant part de l´Associació de les Filles de L´Immaculada. Juntament amb la seva amiga Petronila van muntar un taller de costura per a nenes on també aprenien a conèixer i estimar a Jesús. El 5 d´agost de 1872 naixia l´Institut de les Filles de María Auxiliadora. van a ser les primeres salesianes. Veia com es feia realitat el seu somni de donar una formació a les noies tenint una atenció especial amb les que tenien més dificultat i aplicava igual que D. Bosco el sistema educatiu preventiu. El 14 de maig de 1879 lliurà la seva vida Déu però ella segueix present allà on hi ha una casa salesiana.
 
                          
 
LA NOSTRA INSPECTORIA
 
Actualment la nostra inspectoria comprèn quatre comunitats autònomes: Aragó, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Navarra. Té un total de 23 comunitats de salesianes i agrupa un total de 262 germanes. Són diverses les propostes educatives que s’animen en corresponsabilitat amb les comunitats educatives de les cases: temps lliure, escoles, presències socials (cases família, formació sociolaboral per a joves, centres de dia i tallers amb dones) voluntariat i altres propostes educatives.
 
Des del començament fins a l’actualitat, les nostres comunitats s’han anat transformant en la seva ubicació, les seves estructures i la seva missió en funció d’una major fidelitat al carisma i a les necessitats del moment. A la Inspectoria hem realitzat diversos processos de reestructuració que han ajudat a mantenir sempre les nostres comunitats al servei de la missió, reorganitzant les estructures existents i creant-ne de noves.
 
El naixement de la nostra Inspectoria té el seu origen en la visita de Don Bosco a Espanya. A l’abril del 1886, Don Bosco arriba a Barcelona. Ve sobretot a visitar els salesians de Sarrià i a recaptar diners entre la burgesia catalana per a continuar realitzant el seu projecte d’educació entre els més pobres.
Estant de visita en les escoles professionals i tot passejant pels voltants, Don Bosco anuncia l’arribada de les salesianes a Espanya: "Cal comprar aquella casa, la Torre Gironella, perquè abans que acabi l’any vindran les germanes". Don Branda, el director, no pogué estar-se d’exposar les moltes dificultats que hi ha en aquell moment per comprar la casa i poder acollir les germanes; però de tal manera insistí Don Bosco que a l’octubre d’aquell mateix any arribaven ja les quatre primeres salesianes a Espanya. Gràcies a la senyora Dorotea de Chopitea es pogué comprar la casa.
 
Les Salesianes a Espanya formàvem una sola inspectoria fins el 27 de juliol de 1942 que ens vam dividir en tres: la de Barcelona, amb el nom d’ Inspectoria Mare de Déu del Pilar, la de Sevilla amb el nom d’Inspectoria Maria Auxiliadora y la de Madrid amb el nom d’Inspectoria Santa Teresa. Aquesta última, l’any 1993 es dividí en dues donant lloc a la Inspectoría Virgen del Camino.
 
 

Dosatic S.L. © 2021
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat